csiga

kitaláltam ma reggel, hogy este csiga.

elköltöttem sokkal több pénzt 2 boltban az indokoltnál.

és este lett csiga.

hívtam Mohát, aki most lehet, hogy éhezik, de nem jött. így ezúton küldöm neki és minden kedves rajongónak sok szeretettel a ma esti produktumot.

sajtos-baconos csiga

sajtos-baconos csiga

hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (Lidl gazdaságos)
  • 7.5 dkg kolozsvári húsos szalonna
  • 14 dkg reszelt trappista sajt
  • 8-10 szem olívabogyó (ezt legközelebb nem teszem bele, elsózta az egészet)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld, rozmaring és kakukkfű
  • a vinaigrette-hez
  • 1 kk mustár
  • 1 kk méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • só, bors

know-how

  1. a szalonnát elkezdtem zsírjára sütni, félidőben az összevágott hagymát is hozzáadtam, készre üvegesítettem és rászórtam a zöldeket. ezt a pempőt kentem rá a kihengergetett tésztára, rászórtam a felkarikázott olívabogyókat és a lereszelt sajtot.
  2. a hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem és cc. másfél ujjnyi szeletekre vagdaltam.
  3. 175 fok, légkeverés, 13 perc. mehetett volna rá még 2-3 perc, de a fotók miatt nem mertem reszkírozni a megégést.
  4. csináltam hozzá salátát madársalátából és egy átlagos fej fekete retekből mézes mustáros vinaigrette-tel - jó lett. (csak most már nagyon ennék vm kis sütikét.)