csiga
kitaláltam ma reggel, hogy este csiga.
elköltöttem sokkal több pénzt 2 boltban az indokoltnál.
és este lett csiga.
hívtam Mohát, aki most lehet, hogy éhezik, de nem jött. így ezúton küldöm neki és minden kedves rajongónak sok szeretettel a ma esti produktumot.
sajtos-baconos csiga
hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (Lidl gazdaságos)
- 7.5 dkg kolozsvári húsos szalonna
- 14 dkg reszelt trappista sajt
- 8-10 szem olívabogyó (ezt legközelebb nem teszem bele, elsózta az egészet)
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld, rozmaring és kakukkfű
- a vinaigrette-hez
- 1 kk mustár
- 1 kk méz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- só, bors
know-how
- a szalonnát elkezdtem zsírjára sütni, félidőben az összevágott hagymát is hozzáadtam, készre üvegesítettem és rászórtam a zöldeket. ezt a pempőt kentem rá a kihengergetett tésztára, rászórtam a felkarikázott olívabogyókat és a lereszelt sajtot.
- a hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem és cc. másfél ujjnyi szeletekre vagdaltam.
- 175 fok, légkeverés, 13 perc. mehetett volna rá még 2-3 perc, de a fotók miatt nem mertem reszkírozni a megégést.
- csináltam hozzá salátát madársalátából és egy átlagos fej fekete retekből mézes mustáros vinaigrette-tel - jó lett. (csak most már nagyon ennék vm kis sütikét.)