kincsek a Lidlből-sorozat: capunti

itt ez a sok jó szakácskönyv. oly jó őket lapozgatni és elképzelni, hogy akár már 6 óra múlva ehetnék is.

de mire befejezem az álmodozást, általában már olyan éhes vagyok, hogy muszáj előszednem  a nem csúcsgasztronómia-stahlokat és csinálni valami ennivalót. gyorsan. mert az éhség nagy úr.

így lett tegnap vacsorára capunti fetával, kaprival és olajbogyóval. a capunti jól kinéző durum, semmi egyéb. de ennyi éppen elég is volt a feta alá.

capunti fetával, kaprival és olajbogyóval

capunti fetával, kaprival és olajbogyóval

hozzávalók

  • 12.5 dkg feta (vagy olyasmi jellegű sajt)
  • 12.5 dkg mascarpone
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek friss rozmaring
  • 2.5 dkg kapribogyó
  • 15 dkg olajbogyó negyedelve
  • 5 dkg pirított dió apróbb darabokra törve
  • 1/2 vöröshagyma vékonyra karikázva

know-how

  1. a tészta kivételével az összes hozzávalót a beleraktam egy hőálló kerámiába és 150 fokos sütőben összemelegítettem őket kb. 8 perc alatt - egyszer átkavartam félidőben. (a feta sóssága miatt só nem kell bele!)
  2. a tésztát megfőztem (10 dkg/fő, al dente, mert úgy szeretem), a sütőben időközben összemelegedett egyebeket ráhalmoztam és megettem. so simple.

forrás: Stahl gyors olaszos tésztái