kincsek a Lidlből-sorozat: capunti
itt ez a sok jó szakácskönyv. oly jó őket lapozgatni és elképzelni, hogy akár már 6 óra múlva ehetnék is.
de mire befejezem az álmodozást, általában már olyan éhes vagyok, hogy muszáj előszednem a nem csúcsgasztronómia-stahlokat és csinálni valami ennivalót. gyorsan. mert az éhség nagy úr.
így lett tegnap vacsorára capunti fetával, kaprival és olajbogyóval. a capunti jól kinéző durum, semmi egyéb. de ennyi éppen elég is volt a feta alá.
capunti fetával, kaprival és olajbogyóval
hozzávalók
- 12.5 dkg feta (vagy olyasmi jellegű sajt)
- 12.5 dkg mascarpone
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek friss rozmaring
- 2.5 dkg kapribogyó
- 15 dkg olajbogyó negyedelve
- 5 dkg pirított dió apróbb darabokra törve
- 1/2 vöröshagyma vékonyra karikázva
know-how
- a tészta kivételével az összes hozzávalót a beleraktam egy hőálló kerámiába és 150 fokos sütőben összemelegítettem őket kb. 8 perc alatt - egyszer átkavartam félidőben. (a feta sóssága miatt só nem kell bele!)
- a tésztát megfőztem (10 dkg/fő, al dente, mert úgy szeretem), a sütőben időközben összemelegedett egyebeket ráhalmoztam és megettem. so simple.
forrás: Stahl gyors olaszos tésztái