Chili&Vanilia-sorozat: krémleves édesköményből, garnélával
a hűtő tele van olyan dolgokkal, amiket már tegnapelőtt meg kellett volna csinálnom.
dehát tegnapelőtt én menzán ettem 520ér' (húst krumplival). este meg nincs fény a fényképezéshez. amúgy meg tanulnom kell, nem érek rá.
viszont a hűtő tele van olyan dolgokkal, amiket már tegnapelőtt meg kellett volna csinálnom.
de 6kor tényleg elkezedem, mostmár.
addig nem kezdek el filmet nézni fekszek le, amíg az örökbefogadást és a veszélyeztetést nem tanulom meg.
édeskömény krémleves garnélával
hozzávalók
- 1 édesköménygumó vékonyra szelve
- 1 krumpli apróra kockázva
- 1/2 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 2 ek olaj
- 1/2 l alaplé (kellett volna, majd egyszer tán azt is csinálok, addig leveskocka)
- só (módjával, a leveskocka miatt - ezt már megszívtam párszor)
- fehérbors
- 1/2 dl sherry (portóit tettem bele, 10 éveset, DóraFeriPere nászajándékot, ne kövezzetek meg, hagytam nektek is még, amúgy meg főzni csak nagyon jóval, nemde?)
know-how
- az olajon kicsit megdinszteltem (megégettem, mert éppen a másik kajához pucoltam a brokkolit) a hagymát, aztán rátettem a többi ződet, a portóival együtt. a szeszt kicsit elfőztem róla, aztán felöntöttem a levessel, és 12 percig főztem.
- nekem valóan bonyolult volt.
- a kész levest összepürésítettem, lazítottam a főzelékállagán némi tejjel és sóztam, borsoztam.
- a garnélákat vajon, 2 gerezd vékonyra szelt fokhagymával megsütöttem. 2 perc volt. ami alatt végig meg voltam győződve, hogy a fokhagymáim szénné égnek. de az öntöttvas edénkémben (Anya zseniális karácsonyi ajándékában) még én se tudom leégetni a cuccokat.
- a leves önmagában nem rossz, de vm egészen konkrét levesbetét mindenképp kell bele.