krém kamilla

annyira éhesen ébredtem, hogy nagy lendülettel kitakarítottam. aztán mélyen elmerültem az ízek Itáliájában - mikor fejben megfőztem a tökéletes rizottót, még mindig nem volt kedvem se a gyámokhoz, se a nevelőszülőkhöz, ezért csináltam nagyobb mennyiségű fotográfiát, ha már lett fény - és miközben a kamillát fotografáltam, gondoltam, csinálok gyorsan egy kamillás kézkrémet. és megcsináltam.

most h3 van. 5 órája próbálom magam rávenni a tanulásra. - Moha, én nyertem.

akkor most közzététel és tényleg leülök.

know-how:

  • 1 dl kókuszzsír
  • 15 g szárított kamillavirág
  • 5 g kakaóvaj
  • 30 csepp búzacsíra-olaj
  • 5 ml jojobaolaj
  • 5 ml mandulaolaj

a felolvasztott kókuszzsírban 1 órán át áztatattam a kamillát (vízfürdőben), az idő leteltével gézlapon átszűrtem (kb. pont uannyi olajam lett, mint a kezdéskor - tanulság: a kamilla nem nyeli el úgy, mint a körömvirág. vagy csak én vagyok máris sokkal jobb krémkeverő), beletettem az összes egyebet, kavargattam nekem hosszúnak tűnő ideig - legyen mondjuk 3 perc, aztán betettem a mélyhűtőbe. 10 percnél még ugyanolyan híg mint a betételkor. elkezdek aggódni.

...

fél óra és erőteljes kavargatás után krémformát öltött ő.

kakaó illatú és zsíros. kicsit kócos. de akkor is én csináltam 🙂