nagyonsokmagvas keksz
arra az esetre, ha volt 4 dögunalmas angolórája az embernek, ami után nem kívánta semmi porcikája se a futást, amit csak tolt, tolt maga előtt egész délután, míg végül este lett és eső. így kénytelen lesz a recipe begépelése után nedves közegben futni.
(egyébként a keksz 4 nap alatt másodjára készült el, egyrészt mert az 1. adagban benne volt a lehetősége egy jó keksznek, másrészt olyan fotókat sikerült készíteni róla, hogy ma k-i-t-ö-r-ö-l-t-e-m az egész szériát. de mindentől függetlenül belépett ő a top kettesek elit-klubjába a Stahl-féle zabpelyhes kekszi mellé.)
nagyonsokmagvas keksz
hozzávalók
- 11.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 8.5 dkg zabpehely összetörve (a kávédarálóban kicsit porítottam)
- 5 dkg reszelt sajt (cheddar most)
- 5.5 dkg lenmag+feketehagyma-mag/mák
- 8.5 dkg szezámmag+napraforgómag
- 7 dkg hideg vaj
- 5 g só
- bors
- pár levél friss rozmaring
- kurkuma, a szín miatt
- 120 ml hideg víz
know-how
- a kézi robotgép dagasztókarjával összegyúrtam minden hozzávalót.
- a tésztát egy nagyobb darab sütőpapíron hengerré formáztam nagyjából, aztán a papírt köré tekerve addig hengergettem, amíg normális rúddá nem vált.
- betettem a mélyhűtőbe min. 30 percre.
- a kifagyott tésztát felszeleteltem fél centinyi szeletekre (amorfak lesznek a kés nyomásától, de nekem végtelenül sok időm van, úgyhogy remek körlapokká tettem amorfékat).
- sütő. légkeverés, 180 fok, 25 perc. (de ez a mostani sütőm nem normálisan működik, tetűlassan sül meg minden benne.)
- bónusz fícsör: a magok teljesen tetszőlegesen variálhatók.