nagyonsokmagvas keksz

arra az esetre, ha volt 4 dögunalmas angolórája az embernek, ami után nem kívánta semmi porcikája se a futást, amit csak tolt, tolt maga előtt egész délután, míg végül este lett és eső. így kénytelen lesz a recipe begépelése után nedves közegben futni.

(egyébként a keksz 4 nap alatt másodjára készült el, egyrészt mert az 1. adagban benne volt a lehetősége egy jó keksznek, másrészt olyan fotókat sikerült készíteni róla, hogy ma k-i-t-ö-r-ö-l-t-e-m az egész szériát. de mindentől függetlenül belépett ő a top kettesek elit-klubjába a Stahl-féle zabpelyhes kekszi mellé.)

nagyonsokmagvas keksz

nagyonsokmagvas keksz

hozzávalók

  • 11.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8.5 dkg zabpehely összetörve (a kávédarálóban kicsit porítottam)
  • 5 dkg reszelt sajt (cheddar most)
  • 5.5 dkg lenmag+feketehagyma-mag/mák
  • 8.5 dkg szezámmag+napraforgómag
  • 7 dkg hideg vaj
  • 5 g só
  • bors
  • pár levél friss rozmaring
  • kurkuma, a szín miatt
  • 120 ml hideg víz

know-how

  1. a kézi robotgép dagasztókarjával összegyúrtam minden hozzávalót.
  2. a tésztát egy nagyobb darab sütőpapíron hengerré formáztam nagyjából, aztán a papírt köré tekerve addig hengergettem, amíg normális rúddá nem vált.
  3. betettem a mélyhűtőbe min. 30 percre.
  4. a kifagyott tésztát felszeleteltem fél centinyi szeletekre (amorfak lesznek a kés nyomásától, de nekem végtelenül sok időm van, úgyhogy remek körlapokká tettem amorfékat).
  5. sütő. légkeverés, 180 fok, 25 perc. (de ez a mostani sütőm nem normálisan működik, tetűlassan sül meg minden benne.)
  6. bónusz fícsör: a magok teljesen tetszőlegesen variálhatók.

forrás