Chili&Vanilia-sorozat: kenyérpuding

a kenyérpudingba még azelőtt lettem szerelmes, hogy hazaugrottam és ráálltam a mérlegre.

azóta már nem tudok oly nagy rajongó szeretettel gondolni rá.

tehát 1.5 kilóval ezelőtt még nagyon jó ötletnek tűnt este 6.4 perc alatt összeállítani a másnapi ebédet, ami reggeli bútolás alatt megsül (kicsiny háztartásunkban legalább kétszer).

kenyérpuding

kenyérpuding

hozzávalók

  • 22 dkg 3 napos kenyér,
  • 1.5 cm-es szeletekre vágva, héjastól, majd kockázva
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 5-10 dkg kéksajt
  • (attól függően, ki mennyire szereti/mennyire erős a sajt)
  • alternatíva:
  • 5-10 dkg cheddar
  • sonka vékonyra csíkozva ízlés szerinti mennyiségben
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

know-how

  1. a felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tettem.
  2. a tojásokat kicsit felvertem, összekevertem a tejjel, fűszereztem, belereszeltem a sajtot (az alternatíva menüpont összetevői is ekkor, ha nem a kéksajtos változat készül) és az egészet ráöntöttem a kenyérkockákra.
  3. egy éjszakát hagytam állni a hűtőben.
  4. reggel sütés, 50 perc, 170 fok (az utolsó 10 percben levettem a fedőt róla, h megpiruljon a teteje).
  5. amikor kész, gyönyörűen felpuffad. ez az állapot kb. 3 percig tart, aztán összeesik. az íze ugyanolyan jó, de már sokkal kevésbé fotogén.
  6. (az alternatív ízesítés szerintem sokkal jobb a kéksajtosnál.)

nem a gyerekszoba, mi így élünk