elmélkedések egy tepsi majdnemjó zöldséges izé mellett

volt  idő, amikor megtaláltam a számomra értelmes funkcióját a népszerű közösségi oldalnak: lett egy új RSSem meg egy másik delicious-öm, azokra a tartalmakra szűrve, amik tényleg érdekelnek.

aztán lett eztettem, az ő kis saját oldalával, egy ideig ész nélküli, aztán törölt az ő kis kedvenceivel, akik közt vannak olyanok, akik az én perszonálkedvenceim is, de a többség azért nem. eldőlt: az eztettem-világot tudatosan szétválasztom a sajátomtól.

az eztettem híreire is rendszeresen ránéztem, képben voltam, de tény, nem nyomogattam kényszeresen a lájkokat és nem írkáltam hűhákat, ha nem volt miért. aztán kezdtek eltűnni a hírek (nyilván kell a pénz fészbukéknak, bár most tépik fel az árfolyamot rendesen), volt, hogy már egész nap csak egyet láttam. kis nyomozást követően világosság gyúlt elmémben: ja, ha én lájkolok, akkor beállíthatom, hogy kinek jelenjenek meg a hírei az én híreim közt - az eztettem, mint oldal esetében ez az opció nincs. és mivel az én privát világom továbbra sem lesz egyenlő az eztettem univerzummal, le fogok maradni mindenféle fasza kis nyereményjátékról és a 758. karácsonyi kekszről. hahaha. (nyertem múltkor vm kötényt, egy hónapja nem jött meg, ráadásul a nyeremény közvetítője olyan hangot ütött meg érdeklődésemre a válaszában, hogy arra a szintre nem tudtam lesüllyedni...)

this is the end of a beautiful friendship.

nem lett túl tökéletes ez a dolog.

de a koncepció annyira jó, hogy megéri elgondolkodni, hogy mégis mi a fene tartaná össze az egészet.

vagy: nem kell összetartani, kanállal kell enni a tepsiből. (hidegen kicsit javult a helyzet, de vendégek előtt továbbra sem ezzel akarnék villogni.)

zöldségkenyér

zöldségkenyér

hozzávalók

  • 60 dkg sütőtök (fél db - bruttó súly) kockázva
  • 9 dkg brokkoliszár szeletelve
  • 10 dkg cukkini (egy fél)
  • 24 dkg csicseriborsó (1 konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
  • 12 dkg 3 napos kenyér felkockázva
  • 25 dkg sült paprika (lidl) felkockázva
  • 1-1 ek friss bazsalikom és kakukkfű aprítva
  • 1 ek magos mustár
  • reszelt szerecsendió
  • 5 dkg magozott olajbogyó aprítva
  • 7.5 dkg napraforgó- és tökmag pirítva
  • 15 dkg akármilyen natúr krémsajt

know-how

  1. a sütőtök-kockákat megsütöttem.a hagymákat megdinszteltem, kicsit a darabolt brokkoliszárat is hozzátettem (de nem puhultak meg).
  2. a kenyérkockákat a csicseriborsóval, cukkinivel, brokkoliszárral és a megdinsztelt hagymákkal kicsit (tényleg kicsit, nem massza a cél) összedaráltam a szuperaprítóval.
  3. ehhez a darálékhoz ment a kész tök, a sült paprika, az olajbogyó, a mustár, a pirított magok 2/3a és a fűszerek. fakanállal összedolgoztam. (közben erősen gondolkoztam, hogy mi a fene fogja összetartani az egészet. UPDATE: a semmi nem bizonyult tartós kötőerőnek.)
  4. a kenyérsütő tepsimet kipapíroztam, az alját megszórtam a maradék magokkal és rásimítottam a keverék felét.
  5. középre kentem a krémsajtot, úgy, hogy a széleknél mindenhol maradt egy ujjnyi sáv. erre került a maradék keverék, amit kicsit meglapogattam.
  6. 190 fok, 40 perc.
  7. az ízével semmi baj.

forrás: delicious. 2012/12.