UP! – a magazin

divatdiktátor sógornőmmel az első közös projektünk ez itt (meg a csipkedesignnal és a vzsenteriorrel) - de a család mindenek előtt, ugye.

a legkedvencebb kedvenc képemet a lányok egyhangúlag kiszavazták a magazinból (eee), de én nem hagyom magára szegényt.

amikor kitaláltam a konceptet, még nem tudtam, hogy Andi pont a fényképezés napján érkezik és ennek örömére 2 nap múlva nagyszabású fogadást italozást rendezünk a szellemházban és mindenki nagy lendülettel fogja magába tömni a kencéket (kivéve Balázst és Andit, akiknek volt pofájuk kolbászt (!!!) enni a vendégsereg érkezte előtt). tán' a füstölt halas volt a leggyorsabban elfogyó. vagy fetás? de szerintem a mentás borsó.

rukkolapesto

  • 40 g rukkola
  • 20 g napraforgómag
  • 20 g reszelt parmezán
  • 40 g olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. a napraforgómagot a pesto tetejére szórjunk tálalásnál.

fetakrém

  • 10 dkg fetasajt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál citromhéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. pirított fenyőmaggal kínáljuk.

mentás borsókrém

  • 25 dkg borsó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 evőkanál friss petrezselyemzöld és menta
  • só, bors

a borsót megpároljuk. a párolt borsót az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel botmixerrel pürésítjük.

füstölt halas sajtkrém

  • 11.5 dkg füstölt hal
  • 12 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál felkarikázott újhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál friss kakukkfű (szárítottból kevesebb is elég)
  • só, bors

a hozzávalókat pürésítjük.

tapenade (olajbogyókrém)

  • 35 g zöld olajbogyó
  • 35 g fekete olajbogyó
  • 20 g aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 filé szardella (elhagyható, helyette sózhatjuk is)
  • 1/2 evőkanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.