UP! – a magazin
divatdiktátor sógornőmmel az első közös projektünk ez itt (meg a csipkedesignnal és a vzsenteriorrel) - de a család mindenek előtt, ugye.
a legkedvencebb kedvenc képemet a lányok egyhangúlag kiszavazták a magazinból (eee), de én nem hagyom magára szegényt.
amikor kitaláltam a konceptet, még nem tudtam, hogy Andi pont a fényképezés napján érkezik és ennek örömére 2 nap múlva nagyszabású fogadást italozást rendezünk a szellemházban és mindenki nagy lendülettel fogja magába tömni a kencéket (kivéve Balázst és Andit, akiknek volt pofájuk kolbászt (!!!) enni a vendégsereg érkezte előtt). tán' a füstölt halas volt a leggyorsabban elfogyó. vagy fetás? de szerintem a mentás borsó.
rukkolapesto
- 40 g rukkola
- 20 g napraforgómag
- 20 g reszelt parmezán
- 40 g olívaolaj
a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. a napraforgómagot a pesto tetejére szórjunk tálalásnál.
fetakrém
- 10 dkg fetasajt
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál aprított kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál olívaolaj
a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. pirított fenyőmaggal kínáljuk.
mentás borsókrém
- 25 dkg borsó
- 1 evőkanál citromlé
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1 evőkanál friss petrezselyemzöld és menta
- só, bors
a borsót megpároljuk. a párolt borsót az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel botmixerrel pürésítjük.
füstölt halas sajtkrém
- 11.5 dkg füstölt hal
- 12 dkg sajtkrém
- 2 evőkanál felkarikázott újhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál friss kakukkfű (szárítottból kevesebb is elég)
- só, bors
a hozzávalókat pürésítjük.
tapenade (olajbogyókrém)
- 35 g zöld olajbogyó
- 35 g fekete olajbogyó
- 20 g aszalt paradicsom
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 filé szardella (elhagyható, helyette sózhatjuk is)
- 1/2 evőkanál kakukkfű
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olívaolaj
a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.