itthon annyira nem elviselhetetlen a hőség, mint otthon a 4.en a lapostető alatt, ahol valószínűleg már nem leszek ilyen lelkes, amikor ebédcsinálásról van szó.

itthon még futni is elmegyek esténként a gátra, bár tegnap este már meglehetőst leizzadtam, mire végeztem az adaggal. de édesapám jött velem biciklivel, szórakoztatott mindenféle történettel (időnként ugyan próbált demoralizálni: "ülj fel, fiam, viszlek egy kicsit" - amin nyilván muszáj röhögni, de 7 km.nél már ez nem olyan triviális tevékenység) aztán a biciklivázon hazafuvarozott, és minden áron meg akart tömni egy kis töltött hússal, mert szerinte satnya vagyok.

gazpacho

gazpacho

hozzávalók

  • 1 nagy uborka
  • 1 teljesen érett avokádó
  • 1 nagy szem paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl kefír
  • 0.6-0.8 dl olívaolaj
  • 2 szelet toast kenyér (a toast megjelölés csak a méret miatt)
  • só, bors
  • a tetejére még pár kocka uborka és aszalt paradicsom

know-how

  1. az uborkát ki kellett volna magozni, de azt nettó pocsékolásnak éreztem, úgyhogy mindenestől beletettem a turmixgépbe. hagytam egy kb. 5 cm-es darabot, ebből csináltam kockákat a kész leves tetejére.
  2. az olívaolaj kivételével minden összetevőt beletettem a turmixgépbe, összeturmixoltam, amikor már nem volt darabos, vékony sugárban hozzácsurgattam az olajat.
  3. só, bors ízlés szerint.
  4. tálalás előtt tettem még a tetejére pár kocka uborkát és aszalt paradicsomot.
  5. anya azt mondta, hogy finom, amíg tartotta a derítőlapot a kertben, hogy le is tudjam fotografálni az alkotást.

ötlet - okosság

gazpacho6

gazpacho5