hő
itthon annyira nem elviselhetetlen a hőség, mint otthon a 4.en a lapostető alatt, ahol valószínűleg már nem leszek ilyen lelkes, amikor ebédcsinálásról van szó.
itthon még futni is elmegyek esténként a gátra, bár tegnap este már meglehetőst leizzadtam, mire végeztem az adaggal. de édesapám jött velem biciklivel, szórakoztatott mindenféle történettel (időnként ugyan próbált demoralizálni: "ülj fel, fiam, viszlek egy kicsit" - amin nyilván muszáj röhögni, de 7 km.nél már ez nem olyan triviális tevékenység) aztán a biciklivázon hazafuvarozott, és minden áron meg akart tömni egy kis töltött hússal, mert szerinte satnya vagyok.
gazpacho
hozzávalók
- 1 nagy uborka
- 1 teljesen érett avokádó
- 1 nagy szem paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 1 dl kefír
- 0.6-0.8 dl olívaolaj
- 2 szelet toast kenyér (a toast megjelölés csak a méret miatt)
- só, bors
- a tetejére még pár kocka uborka és aszalt paradicsom
know-how
- az uborkát ki kellett volna magozni, de azt nettó pocsékolásnak éreztem, úgyhogy mindenestől beletettem a turmixgépbe. hagytam egy kb. 5 cm-es darabot, ebből csináltam kockákat a kész leves tetejére.
- az olívaolaj kivételével minden összetevőt beletettem a turmixgépbe, összeturmixoltam, amikor már nem volt darabos, vékony sugárban hozzácsurgattam az olajat.
- só, bors ízlés szerint.
- tálalás előtt tettem még a tetejére pár kocka uborkát és aszalt paradicsomot.
- anya azt mondta, hogy finom, amíg tartotta a derítőlapot a kertben, hogy le is tudjam fotografálni az alkotást.