túrógombóc variációk túró nélküli élethelyzetekre

Ryan Gosling az ügyeletes félisten, illik felfokozott idegállapotba kerülni a látványától.

A The Place Beyond the Pines első 12 mp.e: a kamera átküzdi magát egy olyan felsőtesten, ami csakis bredpitté lehet, de, bár a filmről az ég világon semmit nem tudunk azon kívül, hogy rájengosszling a főszereplő, bredpitt jelenlétét kizárjuk. várunk. én különösen.

a kamera elszakad a kockahasról és megmutatja a fél testet: nagy hiba volt.

a félisten haja sárga és idióta tetoválásai is vannak.

a látvány okozta sokkot 45 percig birom, aztán Hannibálra váltunk.

másnap még kap egy esélyt a film (nem rájengosszling, ő most egy időre elásta magát nálam, valószínűleg ezért nem forgat egy darabig) - és a 48. percben ezt az egyébként is visszafokozott félistent lelövik, sőt, még ki is esik egy emeleti ablakon, mindezek következtében egy teljesen elcsépelt kép keretében meghal ő, terebélyesedő vértócsával a feje alatt és nemnormális szögben álló lábakkal.

ez volt a film bevezetése - a történet innen gyökeres fordulatot vesz, és egyáltalán nem rájengosszling a főszereplő.

(de Horáth Lili Napszúrása például kimondottan jó darab, és legálban tölthető, nézhető.)

a gombócok kockahas nézéshez lettek.

curd cheese dumpling covered with breadcrumbs

túrógombóc ricottából

túrógombóc ricottából

hozzávalók

  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 50 dkg ricotta
  • zsemlemorzsa, olaj a panírozáshoz
  • tejföl

know-how

  1. a felforralt vízbe tettem egy kis sót és a kukoricadarát, és addig kevertem folyamatosan, amíg kimondottam kemény és nehezen keverhető lett. hozzáadtam a ricottát, összekevertem és gombócoltam.
  2. a morzsát Balázs csinálta, mert én olyat nem tudok, így leírni se, hogy készül – de a zsemlemorzsával majdnem olyan szinten bánik mint a számítógépével.
  3. a végén tejföl, cukor. majdnem mint az igazi.

forrás

IMG_8377-001

túrógombóc kölesből

Hozzávalók

  • 15 dkg köles (előző este beáztatva)
  • 6 dkg kukoricadara
  • 1/2 l tej
  • 2 ek vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1.5 dl joghurt
  • 1/2 citrom héja, reszelve és a leve is kell
  • zsemlemorzsa, olaj

Know-how

  1. az egy éjszakát ázott kölest leszűrtem, és a tejjel és a cukorral addig főztem, amíg majdnem puha lett. hozzáadtam a kukoricadarát és a vajat – készre főztem.
  2. amikor tapogatható hőmérsékletűre hűlt, belereszeltem a citromhéjat, hozzákevertem a joghurtot és gombócoltam.
  3. zsemlemorzsát illetően lásd gombóc #1. Balázs – aki gombócszakértésben is nagy – véleménye szerint 2-3 gombócig fel se tűnt, hogy nem is túrógombócot eszik.

forrás: Délmagyar Gasztro, 2013. április 03. (Éles Vilmosné Gizi receptúrája)