csak a piknik
(az alant következőket már megírtam vagy 3 hete, csak lusta voltam a képeket megszerkeszteni.)
Segal Viktor új könyve igazán kiválóan kivitelezett marketing-kampányának hála piknik-hangulatban töltöm a napjaimat úgy másfél hónapja (bár sikerült lebeszélni magamat a könyv megrendeléséről a szülői házba egyenest - a cuki kis ajándék ezazok ellenére is, amit mellékeltek volna a könyvhöz -, mivel még csak tervben sem volt semmiféle hazamenés, a szüleimet meg kevéssé érdekli Segal Viktor Piknikje). na most: ebben az országban 10 évente egyszer van piknikidő, de az elmúlt július elején, úgyhogy az alant következő darab (egyébként a women's weekly picnic c. kiadványából, már csak hogy a piknik-vonalról ne szakadjak le) egy szokásos, nyálkás, gusztustalan délután sült meg, ugyan piknik-hangulatom nem volt, de édességet akartam magamba tömni. és véletlenül volt egy füge meg egy kis kéksajt a képekhez (<- csúsztatás).
(a damper egy ikonikus ausztrál kenyérféle, liszt, víz, néha tej hozzáadásával készült, jellemzően szabadtűzön.)
fügés-mézes damper
hozzávalók
- 22.5 dkg liszt + 1 ek a végén a szóráshoz
- 2.5 dkg vaj
- 1.8 dl író
- 4 szem szárított füge,apróra kockázva
- 1 ek méz
- 1 zacskó sütőpor
know-how
- a vajat elmorzsoltam a liszttel.
- beleszórtam a fügét.
- az írót összekevertem a mézzel és összedolgoztam a liszttel.
- az összeállított tésztából egy 8*24 cm-es hasábot formáztam, bevagdostam a tetejét, megszórtam liszttel.
- 10 percig 200 fokon sült, aztán lejjebb tekertem 175 fokra és tovább sütöttem kb. 10 percig.
- langyosan, sajttal, fügével.