beach body
én vagyok az, aki képes 35 fokban is enni. de mivel 35 fok van, nyilván nem őrültem meg intenzív testmozgást végezni ezzel párhuzamban.
aztán ráállok a mérlegre, szembesülök a zord valóval, kardomba dőlök, majd nagy hirtelen felszámolom az összes jégkrémkészletet a mélyhűtőben, megfogadom, hogy nem sütök soha többet egy darabig sütit, gyors' feliratkozok a lifeTILT-csoportba is a fészbukon, hátha, és minden erőmet megfeszítve várom a beach bodyt.
(...)
a kockahas még nem teljesen geometrikusan van jelen a testemen (cserébe rendkívül eufémmé váltam az utóbbi időben), de már elég sokszor elmondtam magamnak, hogy tuti beszart a mérleg, ahhoz, hogy elhiggyem, úgyhogy mégiscsak sütöttem egy tepsi ilyen kis kréker-izét. (leginkább azért, mert nem volt kenyér itthon a saláta mellé.)
az adag A Nagy Diétára való tekintettel ilyen mikro, kb. 18 keksz lett belőle.
sokmagvas sajtos keksz
hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (7 dkg tk + 3 dkg tökmag-kendercsíra liszt)
- 0.5 tk sütőpor
- pár tekerés bors
- 8 dkg vaj (sózottat használtam, ezért nincs külön só a tésztában)
- 14 dkg érett chedar, reszelve
- 1 ek chiamag
- 1 ek szezámmag
- 1 ek tökmag
- 1 ek napraforgómag
- 2 tojásfehérje (ezt csak azért, mert volt, amúgy az eredeti receptben csak a végén a kenéshez használ tojást)
know-how
- a vajat, tojásfehérjéket és a reszelt sajtot kikevertem (robotgéppel).
- a lisztet, sütőport és a magokat összekevertem.
- majd a két komponenst szintén a robotgéppel összeállítottam tésztává.
- a lágy masszát sütőpapírra kanalaztam, a papír segítségével hengerré alakítottam és fél órára papírostól betettem a mélyhűtőbe.
- a kifagyott rúd tökéletesen szeletelhető: fél centis karikákra vagdostam, a karikákat nem túl sűrűn egymás mellé rakosgattam egy tepsibe és aranybarnára sütöttem őket (félúton egyszer meg is forgattam a szeleteket, de ezt csak puszta lelkesedésből, szerintem e nélkül a mozzanat nélkül is megsülnek szépen).
- az eredeti recept a tojást a karikák megkenésére használta, de egyrészt most is csak darabokban olvastam el a receptet, másrészt a teljes kiőrlésű + zöld színű magliszt miatt amúgy se látszott volna semmi végül a tojásból - úgyhogy jó volt az benne is.