more home than office
amikor egészen elkezdtem élvezni a hajnali munkába járást a félig üres városon át, hazaküldtek home office-ba.
nem mertem megmondani nekik, hogy a home office nálunk 1:1 arányban fel van osztva évek óta: az office rész Balázsé, a home maradt nekem.
ma ez volt a home.
padlizsán lasagne
hozzávalók
- 2 normál méretű padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk szárított kakukkfű
- 15 levél bazsalikom (friss)
- 2 tk só
- 25 dkg friss lasagne lap (egy valamirevaló karanténkonyha nem létezhet lasagne lapok nélkül, lássuk be)
- 10-15 sajt (1 golyó mozarella, trappista (bocs), parmezán reszelve)
know-how
- az egész padlizsánokat a zöldségpárolóban 30 perc alatt puhára pároltam, félbevágtam és kikanalaztam a belsejüket.
- a fokhagymákat vékonyra szeltem, kis olajon átforgattam őket - amikor illatuk lett, ment rájuk a padlizsán és a kakukkfű. 10 percig sütöttem őket.
- 10 percnél hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet és az egy ek balzsamecetet. összerottyantottam.
- 8-10 percig főztem még a szószt: ennyi idő alatt szépen besűrűsödött.
- a felcsíkozott bazsalikomot csak a vége előtt pár perccel adtam a szószhoz.
- végül sóztam, borsoztam.
- a csomagban 6 lasagne lap volt, úgyhogy rétegenként kettőt használtam: lap - szósz - sajt - lap - szósz - sajt - lap - szósz - sajt (jénaiban sütöttem, amúgy. 100 éve nem használtam ezt az edényt, de erre príma volt.)
- 25-30 perc alatt megsütöttem.
- szokásosan k jó lett, mint Jamie vega cuccai általában. (egy kicsivel nagyobb adag az eredeti recept szerint 6 emberes - de ezzel mi egyáltalán nem foglalkoztunk és betoltuk ketten az egészet.)