legjobb verzió

épp az élet nyár közepi mélyrepülésemet töltöm, amibe egy állásinterjú pont annyira hiányzik, mint a 38 fok, de ha már így alakult, összeraktam magam és a legérdeklődőbb fejemmel leültem egy zoom-meetingre.

végig erősen koncentráltam, hogy ki ne zökkenjek a derűs arckifejezésből, amíg a fejvadász nő az álom munkavállalóról beszélt, aki sziporkázóan intelligens, kiváló problémamegoldó és rendkívül impulzív, aztán hirtelen egy "gratulálok, Éva, az utóbbi időszak legjobb tesztjét írta." mondattal kizökkentett a koncentrációból lekeverte a tesztjeim kiértékelését és át is tértünk a gyerekeimre.

- ketten vannak? látom a képet a háttérben a polcon.
- az John Malkovich.


ide most egy nagyon csinos cukkini lasagnet képzeltem el Donna Haytől, de úgy lehúzták a receptet a kommentelők, hogy inkább csináltam egy lencsés egytálat a hirtelen beálló 25 fokban.

cukkinis lencseragu

cukkinis lencseragu

hozzávalók

  • 12.5 dkg zöld lencse
  • 1 nagyobb cukkini, felkockázva
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma, apróra kockázva
  • 2 gerezd fokahagyma
  • 1 kis marék fekete olajbogyó
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint
  • 2 ek vörösborecet
  • só, bors
  • 25 dkg friss tészta (vagy száraz)
  • reszelt sajt (pecorino, jó esetben, kevésbé jóban: bármi)

know-how

  1. a hagymát egészen puhára dinszteltem. a processz legvégén hozzáadtam a fokhagymát, kavartam rajta néhányat, aztán hozzáadtam a paradicsomkonzervet + egy konzerves doboznyi vizet: felforraltam.
  2. a felforralt paradicsomhoz ment az átmosott lencse. megsóztam és alacsony hőfokon, lefedve 15 percig főztem.
  3. 15 percnél adtam hozzá a felkockázott cukkinit, a fűszereket és az olajbogyót és továbbra is lefedve főztem még 15 percet.
  4. a lencsém zacskója szerint a főzési idő 30 perc - és kb ennyi idő alatt tényleg meg is főtt. hagytam még a végén 5 percig fedő nélkül is főni, hogy szépen besűrűsödjön. a borecetet a legvégén adtam hozzá.
  5. közben megfőztem a tésztát.
  6. a reszelt sajt tálaláskor került rá.

forrás