már jobban tudjuk, mit tudunk jobban
a Berger-ház saga egy felszámolási eljárással véget ér lassan.
írnám, hogy végre már.
ha be lenne fejezve a ház.
ha le lenne zárva a szerződés, építési naplóstól, felelős műszaki ellenőri papírostól (ezek mind kellenének a használatba vételi engedélyhez).
(egy igazságügyi szakértő lezárja, 300E.ért, HA minden hibát kijavíttattunk, amit a Berger lentebbi csodás alvállalkozói maguk után hagytak.)
(ezt az ügyvédünktől tudjuk, 40E/óráért.)
(plusz ÁFA.)
ha nem mi lennénk 128.ok a kártalanításra várók sorában. (egy nyilván semmilyen vagyonnal nem rendelkező cég felszámolásánál. az illeték az igény bejelentésre a kárigény 10%-a. plusz a felszámolóbiztos díja. no kidding.)
ha nem kapnánk olyan árajánlatokat festésre, burkolásra, erre-arra, amik olyan abszurdak, hogy már anyázni sincs kedvem. (parkettázás 2M/70m2, igen, kétmillió. parketta nélkül.)
de legfőképp, ha nem tudnánk, hogy a Berger továbbra is épít szerkezetkészre, más néven.
(valamiért hónapok óta úgy érzem, hogy a törvénytisztelő állampolgári mivolt a balfaszság maga.)
úgyhogy csak annyit írok, hogy ha bármilyen cégformában Beregszászi Pál nevével találkozna bárki, aki építtetne, gondolkodás nélkül forduljon sarkon.
a Rácz-Ép Generál csapatától kapott szigetelési/vakolási ajánlatnál szintén.
és Kovács (Kokó) István - ez a KKI nem az a KKI - beltéri glettelése, festése előtt is.
--------------
ps. ha egyszer befejeződik ez a cirkusz, lajstromba veszem azokat is, akik tényleg értenek ahhoz, amire szerződtek.
pps. a vargabéles nem túl kreatív fotóit egyébként egyetlen mozdulattal töröltem mindenhonnan. sose csináltam még ilyet, úgyhogy elég értetlenül álltam a gépem előtt, hogy ezt már mégis hogy. de adatmentőBalázs kicsit közbeavatkozott, és 14 óra alatt visszaállított 756 file-t az elmúlt 2 évből. közte ezt a felejthetetlen fotográfiát a vargabélesről.
vargabéles
hozzávalók
- 10 dkg cérnametélt
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 4-5 ek cukor
- 1 marék mazsola (opcionálisan rumba áztatva)
- 1/2 citrom héja (is jó lett volna, de az most nem volt)
know-how
- a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem.
- a tojássárgákat a cukrokkal kikevertem, hozzáadtam a túrót és a puha vajat - összekevertem.
- a túrós mixhez hozzáadtam a(z előzetesen rumba áztatott) mazsolát, aztán óvatosan hozzáforgattam a tojáshabot.
- a tésztát 1 perc alatt (komolyan) megfőztem és amikor kicsit kihűlt, beleforgattam a túrókrémbe.
- kivajazott, kalácsmorzsával megszórt tűzálló tálban (26x20 cm) cc. fél óra alatt megsütöttem. (a kalácsmorzsával a tetejét is megszórtam, de ez szintén csak opcionális.)
- Balázs szerint jó lett volna, ha teszek bele cukrot.
- szerintem jó volt ez így is, hidegen még sokkal inkább, de addigra alig maradt belőle.