citromos spagetti tonhallal és brokkolival
egyáltalán nem tudom, hogy a tunat mi okból fordítottam magamban szardíniának, de mindenesetre úgy menetem be a boltba, hogy kerül, amibe kerül, szardíniát veszek.
vagyis a cím nem igaz, de az angol neve annyira szép, hogy nincs szívem megváltoztatni.egyébként 15 perces vacsora. (fotózással együtt 2 és fél óra. a mosogatás a tegnapelőttivel együtt plusz 20 perc. - hogyan csináljunk egész estés programot a 8 perces tésztafőzésből? címmel fogom megjelentetni a memoárjaimat, ami valószínűleg egy mosogatás hosszú-hosszú leírása lesz. kérlek szépen, istenkém, csak 50 cm-vel nyújtsd meg reggelre a konyhát, én meg elrohanok egy mosogatógépért, és a bicikli vázán hazatolom. ha megnyújtod.)
citromos spagetti tonhallal és brokkolival
hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- (nettó 38 dkg, a vastag szárrészt most nem tettem bele)
- 3 szál újhagyma
- 2 ek kapribogyó
- 8 szem olajbogyó
- 1 citrom leve
- 2 doboz szardínia
- spagetti
- só, BORS
know-how
- feltettem főzni a spagettit (10 dkg/fő – de ezt csak óvatosan írom, semmi konkrét szakirodalmat nem kerestem erre vonatkozóan – annyi tésztát főztem, amiről már az elején tudtam, hogy minimum 2 emberes adag lesz, de vadul éhes voltam.) – 8 perces volt, 4 percnél belehajigáltam a főzővízbe a rózsáira szedett brokkolit.
- a főzési idő végén a brokkolit hideg vízbe tettem (hogy szép ződ maradjék).
- a tésztát leszűrtem
- a hagymát felkarikáztam.
- az olajbogyót feleztem.
- az olajoshalat nagyjából összetörtem, rácsavartam a citromot, ráöntöttem az olaját is.
- egy nagy tálban lazán összeforgattam a halat, a hagymát, az olajbogyót, a kaprit egészben - sóztam, borsoztam.
- a tényérokra kiszedtem a spagettit, rá a "ragut", végül a brokkolirózsákat.