citromos spagetti tonhallal és brokkolival

egyáltalán nem tudom, hogy a tuna​t mi okból fordítottam magamban szardíniának, de mindenesetre úgy menetem be a boltba, hogy kerül, amibe kerül, szardíniát veszek.

vagyis a cím nem igaz, de az angol neve annyira szép, hogy nincs szívem megváltoztatni.egyébként 15 perces vacsora. (fotózással együtt 2 és fél óra. a mosogatás a tegnapelőttivel együtt plusz 20 perc. - hogyan csináljunk egész estés programot a 8 perces tésztafőzésből? címmel fogom megjelentetni a memoárjaimat, ami valószínűleg egy mosogatás hosszú-hosszú leírása lesz. kérlek szépen, istenkém, csak 50 cm-vel nyújtsd meg reggelre a konyhát, én meg elrohanok egy mosogatógépért, és a bicikli vázán hazatolom. ha megnyújtod.)

citromos spagetti tonhallal és brokkolival

citromos spagetti tonhallal és brokkolival

hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • (nettó 38 dkg, a vastag szárrészt most nem tettem bele)
  • 3 szál újhagyma
  • 2 ek kapribogyó
  • 8 szem olajbogyó
  • 1 citrom leve
  • 2 doboz szardínia
  • spagetti
  • só, BORS

know-how

  1. feltettem főzni a spagettit (10 dkg/fő – de ezt csak óvatosan írom, semmi konkrét szakirodalmat nem kerestem erre vonatkozóan – annyi tésztát főztem, amiről már az elején tudtam, hogy minimum 2 emberes adag lesz, de vadul éhes voltam.) – 8 perces volt, 4 percnél belehajigáltam a főzővízbe a rózsáira szedett brokkolit.
  2. a főzési idő végén a brokkolit hideg vízbe tettem (hogy szép ződ maradjék).
  3. a tésztát leszűrtem
  4. a hagymát felkarikáztam.
  5. az olajbogyót feleztem.
  6. az olajoshalat nagyjából összetörtem, rácsavartam a citromot, ráöntöttem az olaját is.
  7. egy nagy tálban lazán összeforgattam a halat, a hagymát, az olajbogyót, a kaprit egészben - sóztam, borsoztam.
  8. a tényérokra kiszedtem a spagettit, rá a "ragut", végül a brokkolirózsákat.