végül

végül nem mertem úgy bemenni, hogy 2 tételt nem tudok, úgyhogy szerda éjjel még megtanultam a hidromechanika- és a veszélyesanyag-szivattyú tételt is, zárásként.

aztán mire sorra kerültem másnap, a kezdés után 2 órával, nem nagyon tudtam már semmit - csak azt, de azt tűpontosan, hogy a kezemben levő egyik tétel, a habbal oltáshoz szükséges erő-eszköz számítás (sic!) olyan darab, amire nem is gondoltam lehetőségként - mert ilyen fost nem húz ki az ember.

soha.

vagy de.

3 hét agyszétszaggató tanulás után.*


szóval az elmúlt hetekben az összes környékbeli kifőzdét végigettük, továbbá volt még sajtos tészta, túrós tészta és tészta tészta is - na, de most! gondoltam, villantok egyet - aztán úgy alakult, hogy felkarikáztam egy narancsot, egy citromot és egy édesköményt, tepsibe tettem a hallal és megsütöttem. tésztával.

édesköménnyel és citrusokkal sült lazac

édesköménnyel és citrusokkal sült lazac

hozzávalók

  • 23 dkg-s lazacdarab
  • 1/2 fej édeskömény, felszelve
  • 1/2 narancs, felkarikázva
  • 1 kisebb citrom, felkarikázva
  • kevés olivaolaj
  • 2-3 dkg reszelt parmezán
  • chili (opcionális)
  • só, bors
  • 15 dkg bármilyen tészta
  • 1-2 marék rukkola

know-how

  1. egy tepsibe sütőpapírt tettem, erre fektettem az édeskömény-szeleteket.
  2. megszórtam a parmezánnal, kicsit megsóztam.
  3. erre ment a hal, szintén sóztam, borsoztam és szórtam még rá az édeskömény kaporszerű részéből is.
  4. a halra tettem a narancs- és citromszeleteket, meglocsoltam egy kis olajjal és 25-30 perc alatt készre sütöttem (160 fokon) - a legvégén volt még egy kis grill is.
  5. amíg sült, megfőztem a tésztát, leszűrtem, kis olajjal összeforgattam és még melegen hozzákevertem a rukkolát.
  6. tálalásnál a tésztára mehet egészben is a hal a zöldségekkel, én darabokra marcingoltam a művészi fotográfia kedvéért - szoktam írni, hogy ejdejólettez! de ez most kimondottan nagyon.

forrás

most látom, hogy volt már egy nagyon hasonló lazacos darabom.

de ebben is lazac van.

meg ebben is - bár ezt azért nem próbálnám meg dobozolt lidl-ös lazacból. sőt. senki ne próbálja meg nem ultrafriss halból.

roasted salmon with fennel and citrus

* végül: jeles - de kell a dráma, hogy kihozza a maximumot belőlem.