túrógombóc variációk túró nélküli élethelyzetekre
Ryan Gosling az ügyeletes félisten, illik felfokozott idegállapotba kerülni a látványától.
A The Place Beyond the Pines első 12 mp.e: a kamera átküzdi magát egy olyan felsőtesten, ami csakis bredpitté lehet, de, bár a filmről az ég világon semmit nem tudunk azon kívül, hogy rájengosszling a főszereplő, bredpitt jelenlétét kizárjuk. várunk. én különösen.
a kamera elszakad a kockahasról és megmutatja a fél testet: nagy hiba volt.
a félisten haja sárga és idióta tetoválásai is vannak.
a látvány okozta sokkot 45 percig birom, aztán Hannibálra váltunk.
másnap még kap egy esélyt a film (nem rájengosszling, ő most egy időre elásta magát nálam, valószínűleg ezért nem forgat egy darabig) - és a 48. percben ezt az egyébként is visszafokozott félistent lelövik, sőt, még ki is esik egy emeleti ablakon, mindezek következtében egy teljesen elcsépelt kép keretében meghal ő, terebélyesedő vértócsával a feje alatt és nemnormális szögben álló lábakkal.
ez volt a film bevezetése - a történet innen gyökeres fordulatot vesz, és egyáltalán nem rájengosszling a főszereplő.
(de Horáth Lili Napszúrása például kimondottan jó darab, és legálban tölthető, nézhető.)
a gombócok kockahas nézéshez lettek.
túrógombóc ricottából
hozzávalók
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- 50 dkg ricotta
- zsemlemorzsa, olaj a panírozáshoz
- tejföl
know-how
- a felforralt vízbe tettem egy kis sót és a kukoricadarát, és addig kevertem folyamatosan, amíg kimondottam kemény és nehezen keverhető lett. hozzáadtam a ricottát, összekevertem és gombócoltam.
- a morzsát Balázs csinálta, mert én olyat nem tudok, így leírni se, hogy készül – de a zsemlemorzsával majdnem olyan szinten bánik mint a számítógépével.
- a végén tejföl, cukor. majdnem mint az igazi.
túrógombóc kölesből
Hozzávalók
- 15 dkg köles (előző este beáztatva)
- 6 dkg kukoricadara
- 1/2 l tej
- 2 ek vaj
- 10 dkg cukor
- 1.5 dl joghurt
- 1/2 citrom héja, reszelve és a leve is kell
- zsemlemorzsa, olaj
Know-how
- az egy éjszakát ázott kölest leszűrtem, és a tejjel és a cukorral addig főztem, amíg majdnem puha lett. hozzáadtam a kukoricadarát és a vajat – készre főztem.
- amikor tapogatható hőmérsékletűre hűlt, belereszeltem a citromhéjat, hozzákevertem a joghurtot és gombócoltam.
- zsemlemorzsát illetően lásd gombóc #1. Balázs – aki gombócszakértésben is nagy – véleménye szerint 2-3 gombócig fel se tűnt, hogy nem is túrógombócot eszik.
forrás: Délmagyar Gasztro, 2013. április 03. (Éles Vilmosné Gizi receptúrája)