wordpress
ha történetesen sztárprogramozó lennék, akit rossz érzéssel tölt el, ha az állatkájában valami nem működik tökéletesen, aki kihívásnak veszi, hogy egy-egy új wp-frissítés szétb@sz minden dolgot a rendszerében, aki boldogan reszel egy késznek mondott rendszert úgy 14 órán át, mert a rendszer egyszer csak azt mondja: nem tudsz képet feltölteni, hülyemajom, meg a receptplugint se használjad mától, ja! hogy ez nem is a wp hibája, hanem a firefoxszé - de ha történetesen sztárprogramozó lennék, a nem kötelezően programozással töltött időmet boldogan feláldozva ezt a problémát is megoldanám. nehezítésnek mindez xubuntu alatt, mert csak a nemnormálisok használnak nemlinuxot.
de történetesen ÉN NEM VAGYOK sztárprogramozó. meg semmilyen programozó. én vagyok az átlaguser, aki 3 hónapja próbálja megszeretni a szaros wp.t, sikertelenül. a wp.t szerintem hagyjuk meg a kockafiúk/lányok kis barátjának. az Éci-félék meg maradjanak a hülyékre optimalizált bloggernél és utálják szenvedélyesen a wp.t.
a remekbe szabott scone-jaimnak ehhez a kirohanáshoz semmi közük - de 2 napja scone-ehetnékem van, rendesen, mazsolával, tejszínnel, lekvárral. úgyhogy megsütöttem reggel legott őket. (egyébként fél óra alatt megvan, úgyhogy nem kellett nagyon mártírkodnom a hajnali keléssel, Balázs kapta a scone- és kávéillatban ébredni élményt - én meg majdnem elsírtam magam, hogy ennyire elképesztően jó feleségként sikerült ma reggel felébrednem.)
scone
hozzávalók
- 35 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű volt)
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 dkg cukor
- 7.5 dkg vaj
- 1.75 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1/2 tk black treacle (helyettesíthető mézzel)
know-how
- a lisztet, sót, cukrot, sütőport összekevertem.
- a felkockázott vajat elmorzsoltam benne - olyan zsemlemorzsás állagig.
- a vajas lisztbe beleszórtam a mazsolát.
- a tejben feloldottam a melaszt és fokozatosan a lisztes keverékhez öntöttem - kézzel simán összegyúrható.
- amikor összeállt, lisztezett felületre borítottam, kézzel kb 1.5-2 cm vastagságúra lapogattam és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
- a tetejét olajos tejjel lekentem, megszórtam még egy kis cukorral és 15-20 perc alatt megsütöttem.
- pont olyan lett, amilyet elképzeltem - vaj, lekvár mindenképp kell hozzá.
okosság: a sima pogácsaszaggató jobb az ultrafasza scone-szaggatónál (ami hullámos) - jobban feljön a sütési idő végére a produktum. továbbá akkor is magasabb lesz a scone, ha egyetlen határozott mozdulattal szakajtjuk le az anyatészta testéről a karikát, nem pedig össze-vissza forgatjuk a pogácsaszaggatót.
a recept forrása egy skót teszkós reklámújság.