Lon-don
a hétvégénk a tökéletes egyetértés jegyében zajlott.
tökéletesen egyetértettünk abban, hogy nem értjük, mi az istent imád Andi oly' annyira Londonban.
tökéletesen egyetértettünk abban is, hogy nagyon gyorsan húzzunk el a Borough Market nevű rémületből, ahova táplálkozási szándékkal érkeztünk (rajongani érte kötelező sznobság - bár nyilván van, aki szeret földön ülve 8745 másik ember és 9834 galamb társaságában enni valamit, amiért úgy 30 percet állt sorban, miközben - nekem úgy tűnt legalábbis - fél London körülötte tolong).
tökéletesen egyetértettünk abban is továbbá, hogy ha már nem a Borough Marketen, akkor tökmindegy hol, de együnk hamburgert sörrel.
egy hamburgerrel később Balázs volt szíves ellátogatni velem a Somerset House-ba, cserébe én voltam szíves készíteni róla egy - tökéletesen értékelhetetlen - fotográfiát a T-Rexszel a Természettudományi Múzeumban, ahol rajta kívül csakis 3 +/-2 éves kölkök rohangáltak és visongattak a nagy műanyag állat előtt.
összefoglalva: hamburger, sör, múzeum, hamburger, sör, kávé, múzeum. és egy új kabát.
a végén a metróból kijövet összenéztünk, és elraktuk az oystereket: kezdjük érteni Andit.
Cork-London 5 óra ajtótól a belvárosig.
(reggelizni nem szoktunk, de hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy Balázs képes hisztis picsává válni, ha éhes, úgyhogy a reptér parkolójában megitattam vele egy pohár turmixot, amit előző este gondosan elkészítettem - nem kell semmit mondani, én is érzem, hogy ez már tényleg gáz. természetesen nem ez a turmix volt, de banánturmixról relatíve ritkán csinálok fotográfiát. meg ez azért sokkal menőbb. meg vegánabb.)
vegán szezámtejes smoothie
hozzávalók
- 1/2 cup szezámmag, egész éjjelre beáztatva
- 1 cup víz
- 1 körte
- 1 marék szárított datolya
- 1 csipet só
- 1/2 tk fahéj
- méz
know-how
- a beáztatott szezámmagot egy szűrőbe tettem és lecsöpögtettem.
- a szezámmagot 1 cup tiszta vízzel összeturmixoltam: ezt a keveréket újra átszűrtem. ami kicsöpög belőle, az a szezámtej, ami pont úgy használható, mint a sima tehéntej.
- de! a kicsöpögtetett masszát nem volt szívem kidobni (amúgy lehet fagyasztani, lehet müzliszelethez használni, meg sütibe is), úgyhogy a masszát turmixoltam össze a körtével, a datolyával, a fahéjjal, és fokozatosan adagoltam hozzá a szezámtejet.
- így teljesen felesleges volt a lecsöpögtetési procedúra, de legalább most már tudom, milyen ízű a szezámtej.
- ebből az adagból 2 nagy pohár lett (4-5 dl).
- mézzel édesítettem.
- Balázs szerint kimondottan rossz.
- szerintem nem.
és még ezek állatjók