nincs ezen mit szépíteni

"A levegőt felszámolták, a bárgyú fejekben belül mindenki nyaral. Az enyémben bikinis csajok csobbannak. Na jó, mono. "Holnapra esőt mondott..." Mondani könnyű." (UP)

az én agyamban már nincs csobbanás, tegnap leolvadt ő, ezért a vendégszöveg.

a gazpacho meg leginkább a lakásban uralkodó 30 (!!) fok miatt. meg mert paradicsom-szezon van. (a receptúrának különösebben nem olvastam utána, van cc 4 millió recept, mindenkinek megvan a saját legautentikebbje - én most kizárólag a minimális erőkifejtésre helyeztem a hangsúlyt, de így is el kellett mennem a boltba, ami felért egy komplett boot camppel.)

klasszik gazpacho

klasszik gazpacho

hozzávalók

  • 80-85 dkg paradicsom
  • 1/2 uborka
  • 2 kápiapaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olivaolaj
  • 0.4 dl vörösborecet
  • só, bors
  • pár levél oregánó, menta, bazsalikom

know-how

  1. a lilahagymából 2-3 vékony karikát levágtam, a kápiából is hagytam egy 3 cm széles csíkot, 2 paradicsomnak pedig csak a belsejét tettem a turmixgépbe - a húsos héjat meghagytam -
  2. ezeket a zöldségeket apróra kockáztam, félretettem.
  3. a többi paradicsomot mindenestől (héj, mag), a hagymát, fokhagymát, kápiát, uborkát a borecettel és az olivával összeturmixoltam, sóztam, borsoztam.
  4. a felkockázott zöldségek 90%-át belekevertem, a többi ment a tetejére tálaláskor a fűszernövényekkel együtt.
  5. az eredeti receptben pakoltak még néhány grillezett rákot is a tetejére - én is megtettem, de csak a fényképezés után, mert akkor jutott eszembe.
  6. FONTOS: evés előtt pár óra hűlés-ízösszeállás kimondottan jót tesz neki.

forrás

gazpacho

gazpacho

ez egy teljesen más gazpacho-recept, ha ez nem lenne elég.