mindent a maga idejében

ez itt egy céklaleves, még mielőtt vége lesz itt a nyárnak hirtelen és idejét múlttá válik amit nem sikerült időben publikálnom.

hideg céklaleves

hideg céklaleves

hozzávalók

  • 3 kisebb fej cékla (cc. 40 dkg)
  • 1/2 uborka + 4 2 mm-es szelet, apróra kockázva
  • 0.5 l zöldség alaplé
  • őrölt bors
  • 1.5-2 dl joghurt
  • kapor, petrezselyemzöld
  • 1/2 érett avokádó, apróra kockázva
  • 1 főtt tojás, negyedelve

know-how

  1. a céklákat héjastól megfőztem, kihűtöttem, megpucoltam.
  2. a nagyjából felkockázott főtt céklát és az uborkát az alaplével és a joghurttal összeturmixoltam, daráltam rá egy adag borsot és ennyi. (sót külön nem tettem bele, az alaplé miatt.)
  3. a felkockázott avokádót és uborkát tálalásnál tettem rá, a tojással együtt.
  4. kellett volna hagymát is tenni bele az eredeti recept szerint, de teljesen elfelejtettem - cserébe szerintem pont így lett állatjó.

forrás

chilled beetroot soup