mindent a maga idejében
ez itt egy céklaleves, még mielőtt vége lesz itt a nyárnak hirtelen és idejét múlttá válik amit nem sikerült időben publikálnom.
hideg céklaleves
hozzávalók
- 3 kisebb fej cékla (cc. 40 dkg)
- 1/2 uborka + 4 2 mm-es szelet, apróra kockázva
- 0.5 l zöldség alaplé
- őrölt bors
- 1.5-2 dl joghurt
- kapor, petrezselyemzöld
- 1/2 érett avokádó, apróra kockázva
- 1 főtt tojás, negyedelve
know-how
- a céklákat héjastól megfőztem, kihűtöttem, megpucoltam.
- a nagyjából felkockázott főtt céklát és az uborkát az alaplével és a joghurttal összeturmixoltam, daráltam rá egy adag borsot és ennyi. (sót külön nem tettem bele, az alaplé miatt.)
- a felkockázott avokádót és uborkát tálalásnál tettem rá, a tojással együtt.
- kellett volna hagymát is tenni bele az eredeti recept szerint, de teljesen elfelejtettem - cserébe szerintem pont így lett állatjó.