napsütötte rész

miután áttértem a teljesen irreális 5.20-as ébredési időpontra - hogy ne dögöljek meg futás közben legyen legalább 32 olyan perc a reggelben, amikor még nem süt be a lakásba a nap és meg tudom inni a kávémat anélkül, hogy beleizzadnék a bögrémbe - szembejött az alábbi recept, én meg a 32 perces normál hőmérsékletű idősávban bekapcsoltam a sütőt...

avokádós-mozarellás puffancs

avokádós-mozarellás puffancs

hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (27.5 dkg, sütőpapírra feltekert nem mélyhűtöttet használtam)
  • 1 szem érett avokádó
  • 1/2 paradicsom, apróra kockázva
  • 1/2 kápia paprika, apróra kockázva
  • 1 löttyintésnyi balzsamecet
  • 1/2 golyó mozarella, felkockázva
  • só, bors, citromlé

know-how

  1. az avokádót villával összetörtem, sóztam, borsoztam és pár csepp citromlevet is adtam hozzá.
  2. a felkockázott paradicsomot és paprikát összekevertem egy kis balzsamecettel.
  3. a leveles tésztából 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam (a tetejét ugyanakkora, de hullámos szélű scone-szaggatóval csináltam, egyszerűbb volt számolni).
  4. a korongok közepére tettem egy kávéskanál avokádókrémet, erre ment a mozarellakocka és a tetejére a paradicsom-paprika. a szabadon maradt sávot vízzel körbekentem, és ráraktam a hullámos szélű korongot (kicsit rányomkodtam).
  5. a tetejét áthúztam tojásfehérjével (de csak mert épp volt egy kimaradva, amúgy nem tettem volna.)
  6. 170 fokon, légkeverve 12-15 perc alatt megsütöttem.

forrás

avo-mozza puff

avo-mozza puff

ez meg a címadó.