kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben
avagy anya húslevesét többet nem ***om el citromhéjjal.
tegnap DóraFeri volt a vacsora-soros. zseniális hamburgert csináltak hallal és lencsével. majd valamikor reprodukálom a halas fasírtot, mert nem emlékszem, hogy ettem-e már valaha ennyire nagyon k jót.
ennek a mai leveshez annyi köze van, hogy szemben ültem azzal a könyvespolccal, amin a szakácskönyveik vannak és ott volt a Casa Moro is, ami nálam is itt van, és ha már igen, akkor ma végiglapoztam, hátha.
és lőn: erőleves csirkegolyókkal. mivel nem volt csicseriborsó-lisztem, a csicseriborsót magát használtam sűrítőnek.
anya fagyasztott le nekem húslevest, azt rontottam el 1 kk szárított citromhéjjal és 1 ek limelével. ráadásul összekevertem a fagyasztott korianderemet a petrezselyemmel - ződ ződ. de azért a levest tovább már igazán nem kellett volna rontani.
viszont a golyók egyszerűen zseniálisak. csak kicsit munkás a formázásuk.
kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben
hozzávalók
- 35 dkg csirkemell
- 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 10 szem egész zöld kardamom, megőrölve
- 2 tk medvehagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 2 tojás enyhén felverve
- só
know-how
- az összes hozzávalót a robotgéppel összedolgoztattam.
- egy darab sütőpapírra lisztet szórtam, ebbe forgattam bele a mogyorónyi golyókat.
- ebből a mennyiségből min. 60 golyó lesz. kicsit túlreagáltam a 8 dl leveshez, de legalább volt élvezetes rész is benne.
- a golyókat a levesben főztem meg, pár perc alatt kész.
- ps: a maradékot ma minimál olajban kisütöttem. jobb mint főve. salátával.