barackbefőtt
bicikli, fodrász, tortasütés anyának, harcsapaprikás túrós csuszával, toldi, trafo, mu, world press, légli, lányok, stb., momotaro, kozmetikus, őszi sétafika családilag, rövid románc egy kis nikonnal. meg a túrós sütikék. ez történt 7 nap alatt a jobb oldalon. ... de miért szerepel Mundruczónál olyan sokat a barackbefőtt? (amíg a képek nem érkeznek meg a kis nikontól, addig megint konzerv. most rapidlekvár cukkiniből indulás előtti fél órára.)
cukkini lekvár
hozzávalók
- 50 dkg cukkini hámozva, reszelve
- 25 dkg cukor
- 1/2 csomag haas 2:1 lekvárzselésítő
- 3/4 lime leve
- 1 tk fahéj
know-how
- a lereszelt cukkinit a cukorba kevert dzsemfixszel felforraltam. a dzsf zacskója szerint 1-3 percig kellett volna főzni forrástól számítva. a forrástól számított 3. percnél botmixerrel pürésítettem és addig főztem tovább, amíg pontjó sűrűnek nem láttam.
- a fahéjat csak a végén szórtam bele. a citromlé pedig még ezután, mikoris ehetetlenül édesnek ítéltem a produktumot.
- 2 kis üveg lett.
- a cukor kicsit sok lett bele, kellett vm savanyú balansznak. (nem is tudom, hogy gondoltam ezt a cukormennyiséget így ránézve...)