hát így
olyan egyhangúan élek mostanában - gondolta Éci, és kiszedte a 3. spár gazdaságos szilvás gombócot a főzővízből. aztán visszaült a gépéhez és amíg begépelt 2 ímélt, aktív szenet csinált a gombócfedő morzsának szánt kukoricadarából.
hát így.
Muhallabieh (tejpuding)
hozzávalók
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 1/2 l tej
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 ek pisztácia, durvára aprítva
- 2 ek kókuszreszelék
know-how
- a kukaoricakeményítőt 1 dl tejjel csomómentesre kavartam.
- a maradék tejet a vízzel és a cukorral addig melegítettem, amíg a cukor felolvadt és gyöngyözve forrni kezdett. ekkor kevertem hozzá a keményítőpasztát.
- a pudingsűrűség eléréséig közepes lángon kavargattam (nagyon gyorsan beáll ez az állapot).
- kis tálakba porcióztam és kihűtöttem.
- a kihűlt pudingok tetejét megszórtam a kókusszal és a pisztáciával.
- volt itthon Befőzök-ös diószirup, azt is öntöttem rá. minden a helyén volt.
forrás: Ottolenghi - Jerusalem