lehetett volna akár sörös, sajtos, jalapeños kenyér is
itt egy csodálatos(an hangzó) sörös, sajtos, jalapeños kenyérnek kellene következnie, amiért ráadásul teljesen irreális idősávban keltem vasárnap. a csodás jelző viszont elmaradt a kenyér elől a végére, sőt, a megsült szó se passzolt rá sehogyse, cserébe fél 12-re értem oda a reggelire, ahol ezzel akartam villantani. (valahogy mindig sikerül totálisan beégetni magam, ha valahova kajával kell érkezni...)
na, ezért lett ma egy teljesen foolproof 15 perces saláta az ebéd.
tésztasaláta brokkolipestoval
hozzávalók
- a pestohoz
- 4 dkg parmezán
- 15 dkg brokkoli
- 1 dkg bazsalikomlevél (1 bögre, lazán)
- 4-5 ek olivaolaj
- fél avokádó
- só
- egyebek
- 10 dkg tészta
- 4 koktélparadicsom
- 4 mini mozarellagolyó
- 4 szem eper
- 2-3 levél bazsalikom
- 1 tk napraforgómag
know-how
- először a pestot csináltam meg: a brokkolit megpároltam, és a fél avokádóval, olajjal, reszelt parmezánnal, bazsalikomlevelekkel, kevés sóval összeturmixoltam (nem triviális folyamat, kevés volt a folyadék, de nem akartam olajban tocsogós pestót) - - - ez az adag 20 dkg tésztához simán elég, de újabban szingli magamra főzök és ezt tök komolyan is veszem. (kivéve, ha tejbegrízt csinálok. mer' az továbbra is liter tejből megy.)
- közben a tésztát megfőztem (praktikus vm csavartat, hogy beleragadjon a pesto).
- a megfőtt, kicsit hűtött tésztát összekevertem a pesztóval, rászórtam a negyedelt paradicsomot, a felezett mozarellát és a felezett epret.
- megszórtam a napraforgómaggal, ment rá dekornak pár levél bazsalikom (és egy kis fekete szezámmag, de ez csak a képek miatt) és ennyi.
ma dél óta tudom értelmezni a brokkolit kókusztej nélkül is. ennek örömére lett 2-vel több kép a szokásosnál.
brokkolis ez-az korábbanról: ITT és ITT és ITT és még ITT is