lehetett volna akár sörös, sajtos, jalapeños kenyér is

itt egy csodálatos(an hangzó) sörös, sajtos, jalapeños kenyérnek kellene következnie, amiért ráadásul teljesen irreális idősávban keltem vasárnap. a csodás jelző viszont elmaradt a kenyér elől a végére, sőt, a megsült szó se passzolt rá sehogyse, cserébe fél 12-re értem oda a reggelire, ahol ezzel akartam villantani. (valahogy mindig sikerül totálisan beégetni magam, ha valahova kajával kell érkezni...)

na, ezért lett ma egy teljesen foolproof 15 perces saláta az ebéd.

tésztasaláta brokkolipestoval

tésztasaláta brokkolipestoval

hozzávalók

  • a pestohoz
  • 4 dkg parmezán
  • 15 dkg brokkoli
  • 1 dkg bazsalikomlevél (1 bögre, lazán)
  • 4-5 ek olivaolaj
  • fél avokádó
  • egyebek
  • 10 dkg tészta
  • 4 koktélparadicsom
  • 4 mini mozarellagolyó
  • 4 szem eper
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1 tk napraforgómag

know-how

  1. először a pestot csináltam meg: a brokkolit megpároltam, és a fél avokádóval, olajjal, reszelt parmezánnal, bazsalikomlevelekkel, kevés sóval összeturmixoltam (nem triviális folyamat, kevés volt a folyadék, de nem akartam olajban tocsogós pestót) - - - ez az adag 20 dkg tésztához simán elég, de újabban szingli magamra főzök és ezt tök komolyan is veszem. (kivéve, ha tejbegrízt csinálok. mer' az továbbra is liter tejből megy.)
  2. közben a tésztát megfőztem (praktikus vm csavartat, hogy beleragadjon a pesto).
  3. a megfőtt, kicsit hűtött tésztát összekevertem a pesztóval, rászórtam a negyedelt paradicsomot, a felezett mozarellát és a felezett epret.
  4. megszórtam a napraforgómaggal, ment rá dekornak pár levél bazsalikom (és egy kis fekete szezámmag, de ez csak a képek miatt) és ennyi.

forrás

broccoli pesto pasta salad

ma dél óta tudom értelmezni a brokkolit kókusztej nélkül is. ennek örömére lett 2-vel több kép a szokásosnál.

broccoli pesto pasta salad

brokkolis ez-az korábbanról: ITT és ITT és ITT és még ITT is